Моля, изберете населено място
Добавете информация за обект в квартала или селото Ви
Сравнете квартали или села

Коментари и форум на квартала или селотоКвартал Средна оценка Брой оценки Местоположение Паркове, зеленина Сигурност Транспорт Инфраструктура Училища, детски градини Сграден фонд Магазини, заведения Забавления и спорт Развитие и перспективи
Калтинец0.000.00.00.00.00.00.00.00.00.00.0
Въведени мнения от потребителите:

Калтинец

най-ниско ниво

Калтинец

В този квартал съм израстнала. Помня, когато асфалтираха улицата, на която живея и с каква радост карахме колелета по новия асфалт. В момента отново е на павета, огромни дупки, преливащи от боклуци контейнери. Когато ми се налага да си отида до вкъщи с такси, таксиметровите шофьори като чуят името на улицата ("Бачо Киро" и "Орлово гнездо", редовният въпрос е "Че там живеят ли хора?". Живеят, но никой не се интересува от тях.

Калтинец

Калтинец

Калтинец

кварталът е хубав,но тъне в нищета,занемарен от общината а за паркове и забавления то те не съществуват,инфраструктората е в отчайващо състояние.

Калтинец

Калтинец: Тук, навярно, преди три десетилетия е било добро място за живеене. Сега е отвратително. Настилката по улиците са под всякаква критика. Навсякъде зеят дупки, някои дори са като след война. От "асфалта" растат храсти, и дървета, справка - улица Варненска около надлеза за захарни заводи. Денивелацията, по ширина на улиците на места е над 30 см., следствие пропадане. Мръсотията е навсякъде. Има, не малко, случай когато и над един месец не минават да изхвърлят кофите за смет. Зимно време такситата отказват да пътуват до този квартал, понеже улиците не се разриват, или ако се разриват то това е дооста след като спре да вали, и улиците се превръщат в два коловоза. Но това е валидно и за другите квартали на Горна Оряховица, макар в по-малка степен. За ония дето отказват да се интегрират, мангалите, само ще спомена, че купуват всяка една къща която се продава в квартала, и я превръщат в палат. Иначе са безработни, карат поръчкови лимузини, ръцете и вратовете ще им се скъсат от златни накити, живеят в палати. А ние, българите, им плащаме и токът, и ВиК. Да сте виждали циганин да плаща консумираната от него електроенергия, и ВиК !? Няма и да видите....

Калтинец

Беше добро място за живеене,забавления,имаше много добри и интелигентни хора,а сега е гето

Калтинец

Г-н Кмете, До кога мислите да продължава пълното безхаберие на Община Горна Оряховица, относно инфраструктурата, и ВиК мрежата в квартал Калтинец? Вече десетки години абсолютно нищо не се прави относно изключително трагичното състояние на пътната настилка в кварталът, както и изключително трагичното състояние на водопроводната мрежа. Естествено в това число не влизат малкото закърпени дупки, по още по-малко от част от някои улици. Отговорът винаги е, че няма финансови средства. Да, ама това не е сериозно твърдение за този твъъърде дълъг период от време. Знаете ли, че почти всички улици в кварталът са в такова окаяно състояние, та все едно се е водила война? Огромна част от уличната настилка е обрасла с растителност. От асфалта, ако може така да се нарече пътното покритие, в буквалният смисъл растат храсти и дървета. Увеличението на данъкът за автомобилът ми е с над 80%, но за сметка на това положението не се е подобрило и с 0,8%, а точно обратното. Всяка година, или на година и половина, плащам по около 400-500 лева за ремонт на окачването на личното си МПС, което основно, над 85% използвам само в пределите на Община Горна Оряховица. Това естествено мога да го докажа с документи. ВиК услугата също поскъпна с над 80%, и отново абсолютно никакъв резултат. Знаете ли, че една година започнах да си отбелязвам колко дни е било нарушено водоподаването, или е липсвало? От началото на месец февруари, до около краят на месец октомври на въпросната година, имах 53 отметки. И това е само когато съм си бил в къщи. Когато съм отсъствал, и е липсвало нормално водоподаване отметки не съм си водил. Знаете ли също, че в огромна част от годината, когато има някакво водоподаване, то е с намалено налягане, което пречи за нормалната работа на перални машини, и проточни бойлери, примерно? Работя в най-високата сграда на гара Горна Оряховица, на улица Цар Освободител 97, и там налягането на водата, на най-високите етажи, е много по-високо, отколкото в Калтинец? Това явно е превантивна мярка, особено в летните месеци, за да не се пукат ВиК тръбичките. Какво мислите да направите и по въпросът с веселбите на циганите? Изключително силният звук от техните изключително мощни звукови уредби, не позволява на малкото останали българи в кварталът, да си отпочиват от трудовото си ежедневие. Защото все пак на нас, българите, ни се налага да работим, за да може от нашите трудови възнаграждения да се удържат всевъзможни данъци и налози, включително и такива за издръжка на безработните цигани. Ония с поръчковите лимузини, ония с накитите от благородни метали по вратовете и китките им, ония които живеят в палати с прислуга... Същите ония, дето са на социални помощи. И същите ония, които мамят, и изнудват българите. Защо в Калтинец да видиш патрулка, е почти толкова вероятно, колкото и да видиш бялата лястовица?

Калтинец

Отличен Квартал за Живене

Калтинец

Римското население е доста по-спокойно, в сравнение с гъсто населените квартали. Особено панелите, където всичко се чува денонощно. Цените на имотите са в пъти по-евтини.

Калтинец

Нищо общо


Обекти в квартала или селото:
Добавете информация за обект в квартала Ви

Ново! Вижте подробна класация за всички марки и модели автомобили и мотори!

Класация на марките и модели МПС-та
Най-коментирани училища в град Горна Оряховица

Най-коментирани детски градини и ясли в град Горна Оряховица

Най-коментирани супермаркети

Разгледайте оценки и мнения за кварталите на Лондон: londonareasinfo.appspot.com
Разгледайте оценки и мнения за кварталите на големи градове по света: cityareasinfo.appspot.com